Programul de voluntariat al proiectului LIFE Nature “In situ conservation of large carnivore in Vrancea County” este deschis studentilor si masteranzilor in conservarea diversitatii biologice sau stiinte conexe acesteia (biologie, geografie, stiintele mediului, silvicultura, managementul vietii salbatice). Selectarea voluntarilor se va realiza de catre Universitatea Bucuresti, Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact prin analizarea urmatoarelor documente:
- Prezentarea unei scrisori de intentie, in care se vor prezenta pe scurt obiectivele studiului, in unul din domeniile mai sus amintite;
- Prezentare unei scrisori de recomandare de la tutore sau profesorul indrumator din Universitate;
- Curriculum vitae;
Zona de studiu se intinde pe urmatoarele areale: Macradeu, Campuri, Condratu, Dragomira, Nistoresti si Pietrosu
Numar de animale salbatice estimate in zona de lucru: circa 200 de ursi, 50 de lupi si 40 de rasi.
Conditii de cazare. Cazarea se face la Centrul de Monitorizare a Carnivorelor Mari din Lepsa, in camera cu 2 locuri. In cadrul centrului nu exista apa curenta. In cazul in care se doreste cazarea in spatii cu apa curenta, la pensiuni turistice, participantii vor plati contravaloarea cazarii (app. 8-9 EURO/noapte).
Conditii de lucru. Programul de teren va fi intensiv, depinzand insa de tipul de studii in care veti fi implicati. In teren nu veti avea posibilitatea de a fi contactati prin telefonul mobil. Transport. Voluntarii trebuie sa-si asigure transportul pana in localitatea Focsani, capitala judetului Vrancea. Din Focsani, acestia vor fi preluati de catre staff-ul proiectului. Pentru a ajunge in Focsani din tara puteti folosi calea ferata (www.cfr.ro) sau reteaua de transport rutier (microbuze, autobuze). Transportul din strainatate se poate face cu trenul (pana la Bucuresti, de acolo la Focsani), autocarul (pana la Bucuresti, de acolo continuare calatoriei pe cale ferata sau rutiera) sau cu avionul (pana la Bucuresti-Otopeni, cod BUH, de acolo continuare calatoriei pe cale ferata sau rutiera)
Pericole posibile si protectia muncii. Lucrul cu animale salbatice si in conditii de munte va poate pune viata in pericol. Lupii si rasii nu sunt un pericol pentru viata oamenilor. Ursii, mai ales daca intalnim ursoaica cu pui, pot constitui un pericol important. Pentru teren va recomandam sa aveti la voi un spray anti-urs de capacitate mare, cu jet suficient de puternic, astfel incat sa bata la 8-9 m. In orice caz, deplasarea pe teren se va face in grupuri de minim 2 persoane, corespunzator echipate. De asemenea, fiecare deplasare la fi anuntata APM Focsani. Va recomandam vaccinarea antirabie, pentru a evita orice neplaceri legate de contactul cu vulpile, lupii, cainii etc.
Echipament recomandat. Pentru a putea lucra la capacitate maxima, trebuie sa detineti echipamente de lucru in conditii extreme. Sugestiile noastre sunt: sac de dormit, bocani de munte impermeabili, pantofi de sport usori, geaca de vant si ploaie, hanorac din Polartec, manusi de vant, schimburi, lanterna, briceag, compas, altimetru, echipament foto. In conditii de vreme umeda, sau iarna, trebuie sa aveti echipament de schimb.
Pentru detalii va rugam sa ne contactati pe e-mail la adresele: vrancealife@yahoo.co.uk si secretariat@carnivoremari.ro. Specificati ca subiect "program voluntariat".
|